Bingo

>>  Skaffa fin Bingobonus med bertilbingo här !

>>  Bingojoy erbjuder hög bingobonus

Bingo. Bingo är ett roligt spel som har funnits i Sverige ända sedan slutet av 1950-talet. Från början var bingospelandet ett sätt för idrottsklubbar att samla in pengar till sin verksamhet. Det spred sig snabbt. Från att ha erbjudits på några få platser i början av 1960-talet så spelades bingo på över 500 platser i Sverige under 1970-talet. Under 1980-talet minskade dock intresset för bingo en aning. Inte förrän tv-programmet Bingolotto lanserades 1992 fick bingospelet ett uppsving. Samtidigt blev kontantvinster tillåtna på bingohallarna, vilket också ökade spelets popularitet. Ungefär samtidigt startade också drive-in-bingo eller bilbingo, då spelarna sitter i sina bilar på en jättestor parkering och spelar. Bingoutroparen säger numren i en högtalare och spelarna tutar när de får bingo. 2006 slog onlinebingon igenom rejält och sedan dess har både Bingolotto och bingospel på spelhallar fått ett minskat intresse. Onlinebingo är en växande spelform som redan omsätter miljardbelopp här i Sverige. Framförallt lockas många yngre spelare av onlinebingo. Det är speciellt för att spelet går snabbare på Internet, du kan spela extraspel eller chatta med andra spelare medan du väntar på att få bingo. Du behöver inte ens kryssa för numren själv, utan du kan välja att datorn kryssar i dem automatiskt åt dig. Därför kan du köpa några bingobrickor och sedan bekvämt luta dig tillbaka medan du håller tummarna för högvinsten.

Att spela bingo på en spelhall är väldigt enkelt. Du behöver aldrig bekymra sig om några strategier. Det är bara att köpa en eller flera bingobrickor, kryssa de nummer som utroparen ropar upp och sedan hoppas på tur. Klassisk bingo är det spel som vanligtvis spelas på spelhallar. I detta spel har du en bingobricka som innehåller 25 rutor, fördelade på fem gånger fem rader. I varje ruta finns ett nummer, slumpvis fördelade mellan 1 och 75. Längst upp på bingobrickan står bokstäverna B-I-N-G-O. I bingohallen finns en utropare som ropar upp nummer, ett i taget, som du ska kryssa för ifall de finns på just din bricka. Bingoutroparen säger numren som till exempel Bertil-5 eller Gustav 52. I raden B återfinns siffror mellan 1-15. I raden I återfinns siffrorna mellan 16-25 och så vidare. Den spelare som först har fått fem kryss i rad, oavsett om det är vågrätt, lodrätt eller diagonalt, har fått bingo. I spelhallarna kontrolleras bingobrickan då av en kontrollant och ifall han godkänner vinsten så avslutas spelomgången och vinsten betalas ut.

Svårare än så är det inte att spela bingo, i själva verket är det ett väldigt roligt spel och framförallt är det ett väldigt socialt spel. Många har med sig fika och sitter och småpratar mellan spelomgångarna i bingohallen. Förutom klassisk bingo finns det även några varianter av bingo, som mönsterbingo och variantbingo. I variantbingo spelar man upp till fem omgångar på tre bingobrickor. Det är ett spel som tar längre tid och som ger fler vinstchanser. I mönsterbingo ska man inte ha en vågrät, lodrät eller diagonal rad för att få bingo, utan istället ska man få ett mönster som är ifyllt på bingobrickan. Det kan vara exempelvis ett L-format mönster, fyra hörn eller ett kryss.